2016-tųjų pavasario makiažo tendencijos!

Kiekvienas metų laikas mus pasitinka su tam tikromis tendencijomis, kurios po truputį pradeda įsivyrauti gatvėse, apimdamos madingųjų moterų veidus. O kas, jeigu Tu būtum viena iš jų ir taipogi aklai sektumei madas bei stengtumeisi neatsilikti? Šiais, 2016-aisiais metais, tai yra itin paprasta ir lengva – kai kurios  makiažo tendencijos išliko, o kai kurios iš naujo bando užimti savas pozicijas.

pavasaris-makiaz-pagr

Tai, kas buvo, yra ir bus – tai blakstienos! Su kiekvienais metais jos dar labiau ryškėja ir akys rėkte rėkia reikalaudamos dėmesio. Šį pavasarį būtų tiesiog gėda pasirodyti be išraiškingų akių, kurias turi puošti ilgos, tankios ir užriestos blakstienos, primenančios vėduoklę. Pamiršk priauginamas blakstienas – tai jau tikrai yra atgyvena, tačiau būtent šis aukso amžius mums siūlo galybę įvairiausių blakstienų tušų, kurie gali suteikti tai, kas Tave padarys ne tik madinga, bet ir dėmesio verta moterimi. Atrask sau tinkamą ir kėrėk akimis.

 

akys-tekste

Jau kelerius metus, tobuliausia blakstienų tušo antroji pusė – tai akių pravedimas. Šiais metais jis turi būti ryškus, žaismingas, tačiau visuomet neprašausi pasirinkusi ir subtilesnį bei kerintį pravedimą – svarbu, jog jis apskritai būtų.  Daugiau padirbėk ties išoriniais akių kampučiais, kuriuose gali brėžti kokio tik nori storio liniją, palikdama ją aiškią ir grafišką, arba subtiliai užapvalindama. Paprasčiausias atsakymas į tai, kodėl privalai kasdien nubrėžti bent lengvą akių liniją yra toks – akių pravedimas suteikia iliuziją, jog Tavo blakstienos yra tankesnės.

 

melyni-akiu-seseliai-tekste

Nuotr. iš Glamour.com

Tęsiant pokalbį apie akis – šie metai mums žada ryškų įvaizdį, kadangi dabar ir ateinančius mėnesius nėra nieko madingiau už akis, išryškintas mėlyna spalva. Ir visai nesvarbu, kokio atspalvio ji yra – ar tai dangaus mėlynumo žydra, ar gili kobalto mėlynumo, taipogi nesvarbu ir tai, kokią priemonę naudosi – ar pabrėši akis akių pieštuku, ar padirbėsi ir sukursi unikalų akių makiažą, kuriame dominuoja mėlyna spalva ir jos atspalviai. Pastarajam variantui svarbiausia tai, jog viską gražiai išsklaidytum.
Nors mėlyna spalva yra tikrai drąsus pasirinkimas, tačiau tikrai atrodantis įspūdingai. Išbandyk ir šio sezono tendencijų dėka atrask kitokią save.

Visgi, jei nesi pribrendusi mėlynai spalvai, vyrauja ir kita spalva – akių neišryškinsi, tačiau suteiksi joms daugiau moteriškumo ir švelnumo, padengdama akis rožiniais ar perskiniais atspalviais. Ir čia jau pasiteisinimo nebus – šios dvi spalvos tinka visoms be išimties! Ir nepamiršk, kad prie tokių jausmingų ir pavasarinių spalvų, puikiai atrodys išrykšintos blakstienos būtent taip, kaip aptarėme pačioje pradžioje.

 

Kaip matai, ne tiek daug jau tų naųjų tendencijų – ir viskas dėl to, jog karaliauja laiko patikrintos arba sparčiai išpopuliarėjusios priemonės, kaip…

veido-sviesintojas-tekste

Nuotr. iš Brainorbeauty.com

…itin išpopuliarėjęs veido įšviesintojas, paprasčiau visoms žinomas kaip “highlighter”. Tai priemonė, kuri ne tik suteikia veidui spindesio, bet ir teigiamai pakoreguoja veido bruožus. Svarbiausia naudoti taisyklingai ir žinoti, kokioms veido dalims turi suteikti spindesio. Džiugu tai, jog galime pamiršti saiką – šis pavasaris skirtas tam, jog suspindėtumei ir dėmesio centrą nori užimti blizgučiai.  Tik nepamiršk, kad reikia naudoti veido įšviesinimui tam skirtas priemones, o ne tai, kas tiesiog gražiai atrodo ir blizga – highlighter’iai tuo ir skiriasi, kad ne tik blizga, bet ir atspindi, o svarbiausia – jų dalelės yra mažesnės bei ne tokios pastebimos. Kartais mažiau yra daugiau.

Viena priemonė, kuri taipogi jau ilgus metus atkakliai išsilaiko tarp priemonių, kurias tiesiog ne tik, kad privalai turėti, bet ir naudoti – tai bronzantas. Mūsų pasirinkimui – matiniai arba su blizgučiais, kreminiai, birūs ar presuoti – kiekvienai savas pasirinkimas, tačiau jei jau prakalbome apie blizgučius, tuomet šiais metais tokias priemones ir rinkis, tik svarbu tuomet saikingai draugauti su įšviesinančiąja priemone. Visgi, bronzantas suteikia ne tik “grįžusi iš saulėtų atostogų” įvaizdį, bet ir suteikia iliuziją, jog mūsų veido bruožai kiek kitokie.

 

lupu-dazai-tekste

Nuotr. iš Imgur.com

Pabaigai – neabejoju, kad daug kas pasigedo vienos veido vietos, kuri yra tokia svarbi – tačiau jai šį pavasarį yra paruošta kai kas ypatingo ir netikėto – spalva yra kitokia, nei Tu galvoji – taip, tai ne rožinė – tai raudonu lūpdažiu papuoštos Tavo lūpos!
Ir nesvarbu tai, kokios jos bus – ar matinės, ar sultingai spindinčios, ar žėrinčios – svarbu tai, jog atspalvis idealiai tiktų pagal Tavo odos spalvą ir atrodytų tiesiog nepriekaištingai. Tad… 2016-ųjų pavasaris yra tas laikas, kuomet privalai surasti sau tinkančią spalvą ir be jokių pasiteisinimų.

Tokios šio pavasario tendencijos – keletas naujų dalykų, tačiau visos galime matyti tai, jog kaip ir praeitais metais, taip ir šiais, pagrindinius akcentus pabrėžia laiko patikrinti dalykai.

rekomenduojame